Knô daj in

Knô daj in

Baka pizzor

ska det göras på denna sida och en och annan paj också eventuellt ...smaklig spis på er alla goingar där ute =)

Ungdomsråd Örgryte/ Härlanda

Att viljaPosted by Fredrik Thu, October 18, 2012 21:19:20

Vid 17 tiden gick jag ner till Kålltorps Fritidsgård, en av fyra i staden (i Ale kommun finns det 7 stycken fritidsgårdar enligt utsago)lite kan man tycka, en i varje stadsdel är säkert behovet, väl investerade pengar om man på detta sätt fångar upp och hindrar framtida brottsbane-resenärer att hamna snett.

Tanken med besöket var att få igång ett ungdomsråd för ungdomar i stadsdelen Örgryte/ Härlanda, för att kunna fånga upp frågor som är för viktiga dem samt synpunkter på problem relaterade till stadsdelen och kanalisera dem vidare till oss politiker.

Vi var tre politiker på plats denna regniga kväll (S, Mp, M) några från förvaltningen samt personal från fritidsgården. Vi fick en rundvandring strax innan och det verkade va en byggnad full av aktivitet … allt från biljard till gitarrlektioner via FIFA 2013. Huset hade allt och en bastu under uppbyggnad.. av ungdomar.

Efter en kort presentation kom dialogen igång på ett bra sätt, det var ungdomar som skulle kandidera till Ungdomsfullmäktige så några av deras hjärtefrågor fick vi oss till livs.

Kul att det finns så mycket engagemang bland ungdomar, riktigt slipade och talföra, redigt imponerad av den lilla skaran som är tänkt att bli större. Då finns det hopp för framtiden.

Så då är både blogginlägg och matlåda klar så det är dags att sätta p.

Gokväll på er alla goingar därute… hepp’’ ! =)

/Freddan

  • Comments(0)//knodajin.ylle.org/#post556