Knô daj in

Knô daj in

Baka pizzor

ska det göras på denna sida och en och annan paj också eventuellt ...smaklig spis på er alla goingar där ute =)

Världen i veckan

Att viljaPosted by Fredrik Sat, April 13, 2013 09:13:35

Hot om kärnvapen och nyfallen snö , är det så att världen ska dö?

Nya meningar läggs ständigt ut på Twitter ...hoppet finns i fåglarnas kvitter.

Nu får våren bestämma sej ... ska den bryta ut ...ja eller nej ?

Det är inte lätt att va poet ...allt riskerar bli en enda smet ... ingen vet.

Nu får ni ha en trevlig helg ...kanske får ni se en vårrusig älg.

Äter ni nått gött så tugga mycke ...och svälj!

..nu ble' d hjärnsläpp!

Hepp'

/ Mager om bena ..NOT! =D

  • Comments(1)//knodajin.ylle.org/#post562

Fullsatt på Tidbloms så vi fick stå upp

Att viljaPosted by Fredrik Sat, February 02, 2013 08:56:34

Gångna veckan var i Stand Up Comedyns tecken , först Soran Ismail på onsdagen , sedan fick jag ett tips om en annan komiker vid namn Shan the man och som knorr på veckan blev det show nere på Tidbloms , deras månatliga comedykväll , redigt sköj faktiskt.

Det verkar vara nått fruktsamt i kombinationen Kurd och stand up , jag svär brorsan , var blind för det tidigare men nu ser jag fett med najs , var en kurd på Tidbloms igår också å han leverera mannen ..jag svär.

Nått smakprov eller två från igår kan man ju alltid ge, en berättade om att han var från det lilla samhället Kylen, någonstans i Sverige. Ja ni fattar ju hur det blir om man är lite överviktig å säger att man kommer från Kylen…!?

Nej nu kan jag inte hitte på mer utan tänker avrunda … jo det var nått annat som sades igår som jag inte riktigt förstod mig på .. var nått om att det stod Big Tasty (Slut) på en mac Donaldsskylt när han kom fram till kassan å var sugen på hamburgare … e la inget roligt med d?? Happen to be english by any chans? … Que??

Nästa gång det garvas i Tidbloms lokaler blir den 1a mars , då kan d gött hända att man hänger där igen.

Ha en go lördag nu era goingar där ute ..sköt om er var ni än är så kanske vi hörs igen ..simma lugnt! Hepp’!

Frippelino

  • Comments(1)//knodajin.ylle.org/#post561

Triss i Jan , plötsligt så händer det bara...!

Att viljaPosted by Fredrik Mon, November 12, 2012 22:11:59

Är vi smarta nog att möta framtidens jobb? Det handlade kvällens (s)eminarium på Radisson hotell om där Olle Ludvigsson, Pehr G Gyllenhammar och Göran Persson m.fl. ingick i kvällens panel av talare.

Man tog upp allt från det livslånga lärandet till vad som händer med Sverige om ungdomsarbetslösheten fortsätter att växa, detta kan ju vara den oönskade myllan för en växande fascism i och utanför landet, om det även tar fart i EU.

Kvällens tes var således att kompetens och vidareutbildning var av stor vikt för att kunna möta upp de nya jobben och inte klamra sig fast vid dem gamla jobben, i dåliga tider rusta sig med utbildning och sedan när det svänger stå redo som nyutexaminerad och börja jobba, främst kvinnor sa Persson anammar dessa utbildningsmöjligheter, grabbarna håller gärna fast vid jobben de har.

På plats var en 450 pers från olika delar i näringskedjan, plus att representanter från staten och kapitalet satt på scen och höll låda.

Två timmar gick rasande fort och nästa gång, berättade Olle på slutet, skulle det handla om jämställdhet , det seminarium skulle gå av stapeln i mars. På åter.

Ha en go kväll era goingar där ute ..!

/ Frippelino

  • Comments(0)//knodajin.ylle.org/#post560

Haj di haj då haj da ...!

Att viljaPosted by Fredrik Sun, November 04, 2012 09:01:18

Uppvaknande kan vara jobbit dagen efter kvällen före, när spegelbild liknar en neandertalare och panna är ett enda djupt veck, då vill man bara tänka att ”jag ska aldrig dricka mer” men det är ju nästan värre tanke än statistik, en förbannad lögn helt enkelt.

Fernet, P2 och Kapten Morgan är inte hälsokost direkt så då får man ta det som blir dagen efter men trevligt var det med vägen , cest la vie. Man blir vad man dricker ..! Dagen gick ut på få tillbaka livsandarna i boet, när jag vid 13tiden lyckades tröcka ner lite mat så var jag färdig för bingen, inget att sätta emot bara låta sanden verka i ögonen.

När jag vaknade till liv vid 17tiden kollade jag läget med hockeygubba om det satt på Maxigrillen och spisa mat & titta tv men de var hemmavid så då kom frågan om samling på grillen efter match, det var ju en tanke men i samma veva kom ett mess från paradiset om att gå på Accept på Trägår’n , det blev jobbit att fatta beslut, dessa val.

Bakis, folkskygg och en massa folk var inget som lockade just då men Jeppan skulle inte ge sig med sitt tjöt och någonstans föddes en tanke att PIGG skulle jag bli av lite heavy metal sådär rakt av bara, så jag tog på mig för att möta den brötiga tillställningen. Toppade klädseln med min Motörheadmössa kvällen till ära.

Kom ner till Trägår’n vid en tio över sju först på plats och lätt dallrig, frågade vakt om det fanns biljetter kvar och han fråga kassakillen sen var det bara att spatsera in, betala samt hänga av sig.

En rockersdam hon försökte leka haj , sluta sina ögon för att gå före mig i jackkön , tjöta lite med na’ sedan va striden över , sicka e ! =)

Hade innan detta tjabbat på min bror Niclas kompis Glenn, han verkade vara redo för att rocka denna kväll.

En före detta bandmedlem från Hammerfall var på plats, även Oscar Dronjak stod framför mixerbordet och gunga sitt hår. Jädrar sicket ös .

Krille och Granis slöt också upp efter en stund redo för stagediving och headbänging. En go gäng var samlade.

Trodde att jag såg Mr Nikon på balkong men det var HELT fel. Sorry! =)

Ramm va la inget utöver det vanliga men vem blir profet i sin egen hemstad, man fick skakat igång rocktarmen i vilke fall, sedan när de var klara var det dags för tysken att kliva å scen, men vart var UDO? Det enda som påminde om honom i lokalen var en T-tröja med hans nya band på. Jenkaren lyckades dock med sin raspiga röst fylla upp Udos frånvaro. Att säga vilken låt som var bäst ger ett hm på läpparna.

Den skallige gitarristen slängde några plektrum ut i publikhavet åt Oscars håll när han upptäckt denne , jag såg att ett gled under mixerbord i riktning åt mitt håll skulle den kunnat landa men ah den fastna nog under mixerbordet tänkte jag. När sista låten spelades så tittade jag ner på golvet bland plastglas , snus och utspilld öl … DÄR låg ett plektrum, snabb som en haj dök jag ner på golvet , Jonas var beredd att ta mig i krage sa han efteråt HEHE .. YES jag fick tag på ett av dessa plastbitar från mina forna idoler , sedan åkte vi hem !

/Fredde Spandex

  • Comments(0)//knodajin.ylle.org/#post559

DRAG på Rondo/ Liseberg kan man säg =D

Att viljaPosted by Fredrik Sat, October 27, 2012 17:20:55

Att få se Lena Ph efter 20 år igen på scen var något jag sett fram emot en längre tid. Hade förstått på min omgivning att det skulle vara en BRA show, försökte därför hålla mina förväntningar på en stadig nivå, LAGOM!

Fick skjuts av Glenn efter jobbet vilket sparade dyrbara minuter då det kändes tätt på given mellan jobbet och när vi skulle infinna oss till maten innan showen.

På busshållplats hojtade grannen Nisse mig tillbaka till verkligheten där jag stod i min spotifyvärld och diggade, han var på väg till en ölprovarträff för egenbryggt sådant. Lät ju trevligt och han sa att jag skulle få pröva vid tillfälle, spännande. Han sa ” Hälsa Lena” när vi skiljdes åt.

Maten var god och lagom, samt hade trevligt sällskap till bords , bland annat var Stefan” Team Rolinski ” Bladh med oss denna kväll i sin putsade friss , vårdad till skillnad från en annan som har en mer vildvuxen look just *s*.

Lenas Show var som ett skenande X 2000 tåg, bra show men hade gärna fått varit lite längre, är ju alltid så med bra grejer att man vill se mer av dem, köpte hennes skiva efteråt i entrén, signerad och klar. Hon bjuder verkligen å sig själv med en go humor och självdistans.

Sedan efter show fick jag skjuts av Glenns pöjk/Glenn hem till port, passa å att tacka gänget för en trevlig kväll och i synnerhet Kenneth för hans initiativ, engagemang och ser fram emot nästa show som kanske blir med After Dark, kan ju vara kul att se nått regnbågsfärgat och annorlunda någon gång också, våga vinn!

Ha en fortsatt trevlig helg där ute i kulturens namn era goingar med vad ni än gör och HUR ni än gör det .. Hepp!

/ Freddan

  • Comments(0)//knodajin.ylle.org/#post558

Nakenchock på Folkteatern =O

Att viljaPosted by Fredrik Sun, October 21, 2012 10:01:52

Lördag eftermiddag bjöd på ett glas rödvin innan Lars Norens pjäs Fragmente på Folkteatern kl 18 hos Magnus i Gårda. Vi var tre KUF: ar där, Paulina var teaterklädd dagen till ära, högtidligt och elegant.

När vi kom fram till Folkteatern var det inte tid för någon förtäring utan vi bestämde oss för att äta efteråt.

Sedan vart det två akter av ångestfragment ur livet, damen som stod och dirigera ström av människor in till den röda scenen kunde inte NOG poängtera att första akt var 1,5 ca och andra 1 tim, blev änna lite tjötigt så =)

Lars Noren han får Marianergraven att verka långgrund, en riktig djuping är han med andra ord, sen gav han oss en ”Nakenchock” mitt i också, när man trodde att allt var gjort så ställer sig pjäsen på sin spets så att säga, men publiken överlevde visandet av propellern med ett rodnat gapskratt.

Det var en pjäs som växla i bilder likt en MTV-video, änna som Madonnas Ray of light video.

Ja vad ska man säga om teater, man går alldeles för sällan på det, så känner man varje gång av någon anledning, film i all ära men just det där med närheten mellan skådisar och publik gör det hela extra spännande.

Efteråt blev det BK, Dubliners och en sväng till 3ans restaurang innan färd gick hem.

Annorlunda kväll om man säger.

Ha en go söndag därute era goingar var ni än är, välkomna åter.

/Fredde Bergman

  • Comments(0)//knodajin.ylle.org/#post557

Ungdomsråd Örgryte/ Härlanda

Att viljaPosted by Fredrik Thu, October 18, 2012 21:19:20

Vid 17 tiden gick jag ner till Kålltorps Fritidsgård, en av fyra i staden (i Ale kommun finns det 7 stycken fritidsgårdar enligt utsago)lite kan man tycka, en i varje stadsdel är säkert behovet, väl investerade pengar om man på detta sätt fångar upp och hindrar framtida brottsbane-resenärer att hamna snett.

Tanken med besöket var att få igång ett ungdomsråd för ungdomar i stadsdelen Örgryte/ Härlanda, för att kunna fånga upp frågor som är för viktiga dem samt synpunkter på problem relaterade till stadsdelen och kanalisera dem vidare till oss politiker.

Vi var tre politiker på plats denna regniga kväll (S, Mp, M) några från förvaltningen samt personal från fritidsgården. Vi fick en rundvandring strax innan och det verkade va en byggnad full av aktivitet … allt från biljard till gitarrlektioner via FIFA 2013. Huset hade allt och en bastu under uppbyggnad.. av ungdomar.

Efter en kort presentation kom dialogen igång på ett bra sätt, det var ungdomar som skulle kandidera till Ungdomsfullmäktige så några av deras hjärtefrågor fick vi oss till livs.

Kul att det finns så mycket engagemang bland ungdomar, riktigt slipade och talföra, redigt imponerad av den lilla skaran som är tänkt att bli större. Då finns det hopp för framtiden.

Så då är både blogginlägg och matlåda klar så det är dags att sätta p.

Gokväll på er alla goingar därute… hepp’’ ! =)

/Freddan

  • Comments(0)//knodajin.ylle.org/#post556

Hala å dra ! ..

Att viljaPosted by Fredrik Thu, October 11, 2012 20:38:26

Glad man blir när ”Blängis” helt oväntat kommer farande med ett kulturellt guldkorn från självaste Hönö. Inköpt för 120 riksdaler blev denna pärla min. Sitter i skrivande stund och spisar denna inspirationskälla.

En av musikerna från Sörns har gått och tolkat E.Taube, C-M.Bellman och Arne i Bora , ett mästerverk som doftar olja och förnimmer tennkuledunk.

Blev mest glad när jag såg låt nr 7 som är Möte i monsunen ... sicken bedde det e !

Rulla hem ..rulla hem …över hav !

/ Gitarrmannen Fredrik Adelborg

  • Comments(0)//knodajin.ylle.org/#post555
Next »